Az eddigiekkel és az elmúlt adásokkal kapcsolatban blogunk kikérte Vörös Péter véleményét, aki a korábbi szériákban is elmondta véleményét a produkciókról itt a SzombatEstiLáz blogon.

Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

Vörös Péter a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

 A táncos közvélemény – a műsort övező megosztottsága ellenére is – mindig várja, és figyelemmel kíséri a Szombat esti láz újabb és újabb szériáit. Én is vártam, és kíváncsi voltam arra, hogy ha táncszakmai emberanyagában nem túl sok, de azon túl milyen változásokat hoz a legújabb kiadás.

 A szerkesztők több újítást hoztak a műsorba A vélemények megoszlanak arról, hogy a változások jót tettek-e a műsornak, vagy sem, nekem tetszenek. A műsor családokat megszólító jellegével nincs összhangban a választott erotikus áthallású szlogen. Én a felvezető reklámot sem értettem. Hogy jön össze a félrelépéssel, a parkolóban rohanó és onnan kitörő zaklatott táncosok filmje?

De ezeken túl a „Láz” kellemes szórakozást nyújt, és ez ami igazán lényeges. A műsor kinézetében eszközölt változtatások, és a show jelleget erősítő tánckar szerepeltetése hatásos új elemek, melyek egészségesen színezik a produkciókat. A versengés visszaszorítását is jó ötletnek tartom. Ez minden szereplőnek lehetőséget biztosít arra, hogy jobban megmutassa egyéniségét, a tehetségében rejlő lehetőségeket, és hogy visszahúzó teher nélkül vesse bele magát ebbe a kalandba.

Érdekes a meghívott sztárpárok sora. Vannak köztük olyanok, akikről lehetett tudni, hogy otthonosan fognak mozogni a táncos közegben. De igazán nagy meglepetést Máté Kriszta, és Bárdos András okozták vállalásukkal, valamint Rezes Judit, aki a profik közé is egyértelműen beillik képességeivel.

Jó ötlet volt a páros produkciók, a „párbajok” bevezetése. Ezek közül számomra a Makranczi-Práger, Angyal-Szinetár négyes tánca emelkedett ki. Párbajt egy pár közt sem láttam, ugyanakkor az együttműködés ebben a produkcióban volt megítélésem szerint a legkiemelkedőbb. A koreográfia ötletes volt és vidám. A használt gegek maximálisan a helyükön voltak. Egy megkomponált színpadi show-t láttam, amiben az amatőr sztárok képességeit maximálisan kihasználták. Makranczi Zalán és Szinetár Dóra kifejezetten magas szinten értékelhető táncos teljesítményt nyújtott.

A sztárpárok táncai közül, a mostani adásból Szabó Győző és Rezes Judit kortárs táncát választottam. Eksztatikus, mélyen megélt szenvedélyekkel átitatott volt az ő néhány percük. A koreográfia erős volt és jó érzékkel épített a táncosok egyéniségére. Engem megfogott az ő előadásuk.

Üdítő jelenség, hogy a teljesítményekre csak a zsűri rezonál, így a szakmai szempontok jobban tudnak érvényesülni. A szereplőket láthatóan motiválja, hogy teljesítménye szerint bárki lehet első, így a közönség is érdeklődve várja – s köztük én is –, hogy mit hoz a következő adás. 

Komment 0 | Reblog! 0 |

Foxtrott és szájrapuszi

Címkék: Nagy félrelépés, Szombat esti laz

A Nagy félrelépés harmadik körében elcsattant az első csók is, Máté Krisztinára ráfeküdtek, Jáksó László pedig továbbra is fogalmi zavarokkal küszködik (bár ez lehet, hogy részéről tudatos).

 

Továbbra is hasít a Rezes Judit, Lehoczky György duó. Ezúttal foxtrottot láthattunk tőlük, és hát le a kalappal. Remek kis koreót raktak össze. Szabó Győző kedvesének nagyon jó alapjai vannak, gyakorlatilag kész táncosként érkezett a Szombat esti lázba, és Gyuri személyében egy jó partnert kapott. Előadásukban egy ’szájrapuszi’ is elcsattant. Szinetár Dóra és Angyal András broadway-t táncolt, amelyet a négy ítész közül csak Jáksó László látott agresszívnek, de nem ez volt az első eset, hogy ő valamit teljesen másképp ítél meg. A Szinetár-Angyal páros egyébként az egyik olyan kettős, amely a kezdettől fogva folyamatosan fejlődik, és ezt az adásban is megtudja mutatni. Makranczi Zalán és Práger Kitty cha-cházott a harmadik felvonásban. Zalánnak a cha-cha-cha nem állt annyira jól, mint az előző két tánc, amibe belekóstolt. Máté Krisztinától és Orosz Jocitól jazzt láttak az RTL Klub nézői. A produkció zárásaként a páros férfitagja ráfeküdt Máté Krisztára úgy, hogy még az orruk is összeért. Az értékelésük központi kérdése volt, hogy a műsorvezetőnek mennyire sikerült elengednie magát. Egyébként megértem Máté Krisztát. Ha valaki zsigerből nem nyitott egy olyan közeg felé, ahol az érintéseknek, testiségnek teljesen más jelentése, funkciója van, mint az átlagemberek esetében, annak idő kell, amíg ráérez a fesztelenségre (de olyat is láttam, aki egyáltalán nem tudott ezzel megbarátkozni).

Szinetár Dóra és Angyal András

 

  

Rezes Judit és Lehoczky György

 

  

Bárdos András és Molnár Andrea

 

 

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

 

 

Heilig Gábor és Südi Iringó

 

 

Makranczi Zalán és Práger Kitty

 

 

Máté Krisztina és Orosz József

 

 

Szabó Győző és Karcagi Dalma

 

 

 Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

Komment 0 | Reblog! 0 |

Parkettszűzek az első félrelépésen

Címkék: A nagy félrelépés, Szombat esti laz

Lámpalázasra sikeredett a Szombat esti láz ötödik szériájának rajtja. A korábbi magyar hagyományokkal ellentétben már korábban kiderült, hogy nem élő lesz az eleje, és nem az eddig megszokott szabályok szerint bonyolítják le a celebes-táncos műsort az RTL Klubon. Hamar kiderült az is, hogy az ötödik szériában van egy-két parkettszűz, akinek még jól jött volna egy kis gyakorlásra szánt idő…

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor Fotó: RTL Klub/ Halász Jácint

A Nagy félrelépés alcímet viselő táncos műsorban aztán egyértelművé vált, hogy Molnár Andi továbbra is tud olyan koreográfiát összerakni, amelyben úgy játszik irányító szerepet, hogy a nézővel elhiteti: a partnere dominál. Helyzete Bárdos Andrással azért nem annyira súlyos, mint Szilveszter gazdával, akivel az előző sorozatban a döntőig jutott. Andi egyébként a MEZtelenül című műsorban edződik az utóbbi időben, így a kisfilmekben is szembetűnik a fesztelensége a kamera előtt. Kíváncsi vagyok, hogy mire megy Bárdossal. A szombat esti diszkóból azért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.   

Cseh-Szakál Tibor viszont megmutatta, hogy Eszményi Viktóriával fog még olyan produkciókat parkettre varázsolni, amelyek alatt lúdbőrös lesz a néző. Kíváncsi vagyok a rumbájukra. Eszményi Viktória jó alany, és ő volt az egyik olyan amatőr, akin látszott a tánctéren az, hogy élvezi, amit csinál.

Heilig Gábor olyan bűvész benyomását keltette, akinek kevés trükkje van, és a műsoridőt megpróbálja kitölteni. A Makranczi Zalán, Práger Kitty duónak lehetnek szép pillanataik, elsősorban akkor, ha Makranczi úr jobban figyel majd a tartására, akkor jobban érvényesülnek a párosnak a vonalai. Kitty a múlt szezonban a teljesen antitalentum Győrfi Pálból is kihozta a maximumot.

Máté Krisztina a balesete miatt hátrányból indult, jelen tudásából kihozta a maximumot. Szinetár Dórában csalódtam. Látatlanban többet reméltem tőle, igaz, utoljára a „Buli után a takarítás” klipjében láttam táncolni. Talán legközelebb egy szerencsésebb ruhaválasztással…Az biztos, hogy Angyal Andrison nem fog múlni.

Szabó Győző remekül lekopírozta a paso doble egy-két látványos stílusjegyét. Színészként eljátszotta azt, hogy ő táncos. És magával ragadó volt ennek a duónak a produkciója.

Rezes Judit és Lehoczky György messze a legszínvonalasabb koreográfiával nyitott az ötödik sorozatban. A rumbájuk a nyitány legerősebb produkciója volt.

A párosok és a produkciók:

Rezes Judit és Lehoczky György

Bárdos András és Molnár Andrea

Eszményi Viktória és Cseh-Szakál Tibor

Heilig Gábor és Südi Iringó

Makranczi Zalán és Práger Kitty

Máté Krisztina és Orosz József

Szabó Győző és Karcagi Dalma

Szinetár Dóra és Angyal András

  

Komment 0 | Reblog! 0 |

Markó Robi több szakítás után a tanításra koncentrál

Címkék: Markó Róbert, Szombat esti laz, Tóth Gabi

Markó Robi a tanításra koncentrál. A Szombat Esti lázból megismert versenytáncos a közelmúltban jelentette be, hogy befejezi a közös munkát az olasz Mara Gattanellával, majd később az is kiderült, hogy barátnőjével, Tóth Gabival is szakítottak.

 

„Persze nem teljesen fedi a valóságot a szakítás szó. Barátsággal váltunk el, de ha kell, akkor ugyanúgy segítjük egymást” – meséli Markó Robi, aki már biztos, hogy nem lesz ott a Szombat Esti Láz következő szériájában.

 

„A tanításra koncentrálok. Vannak tehetséges versenytáncosaim, akik megérdemlik a minél nagyobb figyelmet. Nagyon sok jó versenytáncos van Magyarországon, csak van bennük egy olyan kishitűség, amelyet nehezen vetkőznek le. Az utóbbi években Róma, London és Budapest között ingáztam. Sok versenyen indultam, és látom, hogy istenigazából csak menedzselés terén vannak lemaradva a magyar táncosok külföldi riválisaiktól” – mesélte a táncos-koreográfus Markó Róbert.

 

Komment 0 | Reblog! 0 |

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde győzött!

Címkék: Szombat esti láz

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde megnyerte a Szombat esti láz című műsort. A páros a nagydöntőben Varag Izabellát és Cseh-Szakál Tibort, valamint Szilveszter gazdát és Molnár Andreát előzte meg.

(fotó: rtl2.hu)

Az RTL II-es csatornán - az utolsó fordulóban - parkettre léptek az eddig kiesett párosok, és több rendhagyó produkciót is láthattak a nézők. A nagydöntőt is végigkommentáltuk élőben, amelyet lejjebb olvashat, valamint az egyes produkciókat is megnézheti.

Akiknek a véleményére kíváncsiak voltunk:

Vörös Péter, a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

Galla Péter a "kedves nézőt" testesíti meg. Különösebben nem ért a tánchoz, viszont szereti. Az elmúlt években többször is a helyszínen szurkolta végig a Latintáncok magyar Bajnokságait. Sőt! Egyszer Budapest Openen is volt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fura meghasonlás-szerű élmény volt végignézni ezt az estét. Ki legyek ma? Pontozóbíró, vagy csak szimplán néző – a kettőt gyanítom, már nem tudom különválasztani. Olyan táncosokról írni, akikkel tanárként, pontozóként van kapcsolatom, s mellettük olyanokat értékelni, akik nap mint nap beköszönnek a mindennapjainkba – izgalmas, inspiráló játék. És persze komoly játék, mert mások munkájának megítéléshez sok empátia és felelősségérzet kell a szakmai tudáson túl.

Összességében szerettem ezt a műsort, és sok olyan pillanattal ajándékozott meg, amin kifejezetten jól tudtam szórakozni és ki tudtam kapcsolni. Üdítő volt több sztárt is látni, főleg Tóth Gabi és Varga Izabella hagyott bennem mélyebb nyomokat.

A műsornak – ha még lesz folytatása – biztosan meg kell újulnia. Főleg a szakmaiság terén. Aki az amerikai verziót látta, ott ahol a 16. széria megy, kőkemény szakmai háttér feszül a produkció mögött.

Tiszta szívből gratulálok minden szereplőnek, a döntősöknek és persze a győztes párosnak! köszönöm a meghívást, köszönöm, ha elolvasták a véleményünket, és szép estét mindenkinek! Árpi és Galla Péter - Nektek is !

Az oké, hogy Csabáék lettek az elsők, de hányadik lett Szilveszter gazda és Molnár Andi? Úgy gondolom, hogy a piszkálódásaim ellenére megérdemelt a sikerük. Tehát Csaba begyűjtött egy X-Faktort és egy Szombat esti lázat. Várom, hogy mikor nyer Való Világot. További kellemes tévézést kívánok mindenkinek.

22:37

VASTAG CSABA ÉS MÁRMAROSI TÜNDE GYŐZÖTT!!!!

22:33

Megint tippelek. Annyira össze vagyok zavarodva, hogy már nem tudom, hogy ki hányadik helyen végez, így maradok annál, amit az elején mondtam: 1. Vastag Csaba, 2. Varga Izabella, 3. Gazda Szilveszter.

Második téma - Vastag Csaba Szilveszter Izabella - de a közönség fejével...Az én tippem: Izabella Szilveszter és Vastag Csaba

Végre igazi tánc a bdsrstnt!!!444négynégynégy

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Brutális parti a Budapest tévén

22:19

Nem tudtam leültetni a pontozóbírót, állva néztem végig ezt a táncot. Nem titok rögtön sorrendet állítottam fel, de azt, hogy mi lett a sorrend ezt most megtartanám magamnak. Jó ötlet volt a táncosokat összeállítani. Összeillő párok születtek. Némi pikantériája volt Andris és Iringó párosításának. Egyrészt közös pályafutásuk miatt, másrészt érdekes volt belegondolni, hogy Iringó pályafutását korábban több éven keresztül irányítottam, most pedig Andris szavazott nekem bizalmat. Azt elárulhatom, hogy ők voltak számomra a legjobbak, és nemcsak a személyes érintettség miatt.

22:13

Parketten a profik - swing

22:05

Az este legjobb pasoja volt ez - persze szerinttem - táncilag és előadásban is. A koreográfia telitalálat, Gabi megoldása elhivatott és mint mindig 200 fokon égtek benne.

Gabinak nem áll jól a tüzes arc, Robinak igen. Viszont döntős produkció volt, az állva tapsolás jogosnak tűnik.

22:04

Tóth Gabi és Markó Robi pasóját láthatta a közönség

22:01

A szóvivő úr, ha egy kicsit kockásítana, jó lenne neki ez a ruha. A mosolygós hölgyikének szépek a fogai (is). Jó páros, kár, hogy már nincsenek játékban.

Az ország szóvivője, nemcsak a munkájában elhivatott és szimpatikus. Kitty ruhája gyönyörű volt. A produkcióból számomra ennyi volt megfogható

21:59

A kiesett táncosok közül Győrfi Pál és Práger Kitty rumbázott

21:42

A zene is tetszett, a tánc is, a ruha is Varga Izáéknál. A zsűrinek is igaza van, a produkció elején pedig azon gondolkodtam, hogy kik ülnek a két lépcső között az asztaloknál. Családtagok és barátok, vagy „sima nézők”? A nyolcat azért mutatja Iza, mert nyolcas a kódja, vagy azért mert nyolcvan pontot szereztek?

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Evolution of dance

21:40

Iza plasztikussága, királynői tartása, finomsága lenyűgöző. A hangsúlyok amiket megmutatnak a helyükön vannak. A slow fox kemény volt, de az emelés megmentette őket. Iza univerzális táncossá lépett elő. Szép közös munkát láttam, egymásra hangolódást és színvonalas teljesítményt. Valóban maximalista - igazi művész...Abszolút megérdemelt volt a maximális pontszám. Varga Izabella rajongó lettem ezen az estén.

21:36

Varga Izabelláék a parketten - slowfox

21:34

Szilveszter gazda táncról táncra fejlődik. Ahogy menetelt fel s alá, mint egy dühös matróz, a szobában megint magasra hágott a vidámság. Ne feledkezzünk meg Andi produkciójáról. Táncának minősége abszolút méltó egy magyar bajnoki döntőshöz. És az, hogy így megtanította Szilvesztert, hát le a kalappal...

21:33

Szilveszter gazda macialsóban és piros ingen táncolt? Szerencsére nem komolykodott. Szerintem bikát nem tart a farmon. Vagy ha igen, akkor nem rendez házi bikaviadalokat. Gondolkodom, hogy kinek a mozgására emlékeztet az övé, de nem jut eszembe. Valami vígjátékban láthattam hasonlót. Tessenek szavazni, hogy nyerhessen.

21:29

Szilveszter és Molnár Andi - paso

21:25

Oláh Gergő zseniális... Csaba elmondhatja, hogy egy Faktoros győztes énekelt neki szerenádot. A slow fox nyomokban megtalálható volt, és egészen zenére történtek a dolgok. Az emelések dominanciája nekem is feltűnt, és azok vitathatatlanul jól sikerültek. Csaba ebben a műsorban is nagyon odateszi magát, és minden elismerést megérdemel ezért. Családi vállalkozás - Lilu nem bírta, hogy oda ne szúrjon egy aprót...

21:24

Nekem ez a slowfox túl lassú volt. Senki nem mossa rólam le, hogy én vagyok az antivastagcsabaklub alapító elnöke. Pedig tényleg nem. A húú-zó embernek tetszett a produkció, húú-zott rendületlenül.

21:20

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - slowfox

21:07

Esztergályos Cecília tánca sokkal jobb, mint Medveczky Ilonáé volt. És a ruhája is nagyságrendekkel elviselhetőbb. A döntősökkel közös tánc pedig kiváló ötlet. És mennyivel élvezhetőbb lenne, ha a háttérben nem büntetőjogról folytatnának eszmecserét...Nem a tévében, hanem itthon a szobában.

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Öksz káksz

21:04

Rendhagyó produkció. A zsűri és a döntősök:)

21:03

Südi Iringó annyira ismert, hogy igazából saját magával kellene táncolni (és ebben nincs rosszindulat az irányába).

21:01

Bence nagyon vicces :) Ezt a számot imádom, az X Faktorosok szuperül énekelnek. Ez is egy kis stílustévesztés, inkább jive a zene, a tánc is... De a hangulata felszabadult és elengedett volt...Nekem bejött

20:59

A kiesettek közül Istenes Bence és Südi Iringó diszkózott

20:58

Angyal Andrisról tudni kell, hogy nagyon jó tánctanár. És Hölgyeim figyelem! Volt olyan táncórája, ahol többen voltak a fiúk, mint a lányok.

20:58

Erős kontraszt... egy C-s OB 5. után az ország egy kiváló tíztáncosa...Nem titok, hogy a szakma nem tudja hova tenni, Máté szerepeltetését.... Angyal Andrisék angol keringője igazán elegáns produkció volt. Talán ha ez az angol keringő lett volna az első táncuk, máshogy alakult volna ez a verseny...Antónia ragyogott, Andris nemkülönben...

20:55

A kiesettek közül Bálint Antónia és Angyal András angol keringőzött

20:53

Hát, nem tudtam eldönteni, hogy ez diszkó, vagy zumba... Dundika csinos, az emelés szép volt, de ez egy elég gyengécske produkció volt.

20:50

A kiesettek közül Dundika és Mészáros Máté cha-cházott

20:39

Senki ne maradjon tánc nélkül a reklámszünetben sem – Dávid Sándor

20:37

A múlt héthez hasonlóan Izáéknál több volt a tánclépéssel nem töltött idő. Viszont a produkció ennek ellenére élvezetes volt. Csak nem latintánc, hanem revü jellegű... A show-ért megérdemelték a 40 pontot.

20:34

Tibit és Izát nagyon kedvelem. Párként számomra ők a legjobbak. Mély átélésük, átlényegülésük megkapó minden fellépésükkor. Tibi egy mókamester, Iza pedig megmutatta, hogy ő valójában egy vagány nő. Iza simán megállná a helyét egy táncversenyen. A figurák végrehajtása rendben volt. Nekem a twists nevű figura a szívem csücske. Az, hogy ennyire szépen megoldották szinte meghatott :)

A szenvedélyes és elementáris - hát igen - Esztergályos Cecília találóan fogalmaz
Nekem van titkos sorrendem, kíváncsi vagyok, hogy miként fog dönteni az "ezerfejű Cézár"

20:30

Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor - paso

20:24

Az kiderült, hogy Andi nem csak Szilveszter gazdát tudja vezetni, hanem traktort is. Cukik együtt. Szilveszter gazda úgy ugrott egyet a lépcsőn, mint Pandacsöki Boborján, amikor megijedt Galla Miklós tapsától a világ legbátrabb embere szerepében. Egyébként határozottan fejlődött a mozgása a múlt hetihez képest (nem Boborjánnak). Ha még néhány hétig gyakorolnának, majdnem tökéletes lenne.

20:22

Szilveszter a titkos favoritom. Ha szórakoztatás, akkor ő ott van a szeren. Törekvő, kedves és alázatos... A szobában hatalmas a nevetés, de ez abszolút pozitív ebben a helyzetben. Anyósom szerint meg kell zabálni... A koreográfia egyben volt, Andi most is kihozta a maximumot ebből a táncból. A gazda úriember is volt ebben a táncban, amellett hogy nem született showman...

20:18

Szilveszter és Molnár Andrea - slowfox

20:16

Határozott, erős páros, nekem kicsit feszült előadás volt. Hasítottak a parketten. Tünde ruhája nagyon szép! Csaba valóban sokat fejlődött. A tervező helyében itt szakítottam volna a testhezálló öltözékkel. Megkockáztatom, hogy Csaba a legnépszerűbb a sztárok között... Szerintem eddigi legjobb táncuk volt... Kíváncsi vagyok, hogy még rá tudnak-e tenni egy lapáttal. Elég harcos volt ez az előadás, én inkább a finomságot hiányoltam, de persze ez így is rendben volt...

Kedves Péter! A zenére vonatkozó megjegyzéseddel egyet kell értenem, bár nagyon nehéz dolog olyan zenét találni, ami a TV nézőknek fogyasztható...
Persze a paso-ra utaltam vissza...

20:13

A paso doble az egyik nagy kedvencem. A zene nagyon nem illett ehhez a tánchoz. Akkor sem, ha táncolható erre. Ez nekem sokat rontott az élvezeti értéken. Erre bikaviadalosat játszani…

20:10

Vastag Csaba és Mármarosi Tünde - paso

Minden olvasót üdvözlök persze, remélem sokan fogjátok figyelemmel kísérni a döntőt, és elolvassátok véleményünket is...

20:03

A verseny végső kimenetele megjósolhatatlan. Az előfordulók során is több meglepetés történt. Mi fog dönteni? A népszerűség? A briliáns koreográfiák? A táncos kvalitások? Az esélyek egyenlőek, jelen állás szerint bármelyik páros nyerhet...Közben megkaptuk a választ: A közönség fog dönteni :)

20:02

Lilu most sokkal jobban néz ki, mint a múlt héten. Csonka pici pedig csillog.

Szép estét kívánok mindenkinek, azoknak is, akik a Reszkessetek betörők 3-at nézik az RTL Klubon, én most kapcsoltam onnan az RTL2-re. Bár senki nem kérdezte, azért leírom, hogy szerintem azok örülnek majd, akik Vastag Csabának drukkolnak. Varga Izáék kapnak ezüstöt Szilveszter gazdáék pedig nem rúgnak labdába. Pedig az, de kár. Nézzük.

Komment 1 | Reblog! 0 |

Meglepetés a lázban! Videókkal frissítve

Címkék: Szombat esti láz

Búcsúzott a Tóth Gabi, Markó Robi páros. Döntős: Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba és Mármarosi Tünde, valamint Szilveszter gazda és Molnár Andrea.

Fotó: http://rtl2.sajtoklub.tv

Dr. Faluvégi Andrással és Galla Péterrel követtük nyomon a döntőről döntő döntőt, amit lejjebb lehet elolvasni. Nyilatkozatok, elemzések, képek, videók később. 

Két olyan embert szólaltatunk meg rendszeresen, akik kötődnek a Szombat esti lázhoz.

Az egyik:

dr. Faluvégi András. Személye több szempontból is érdekes a tévés show kapcsán. Korábban többszörös magyar bajnoki ezüstérmes latintáncosként hívta fel magára a figyelmet, közben nyert Közép-Európa-bajnokságot is (Tóth Orsolyával), később a román bajnokságot is megnyerte (ekkor már Mirona Toncean Gliga volt a párja). A Szombat esti lázban is versenyzett: Ungár Anikóval lépett parkettre.

A másik:

Galla Péter. Ő a "kedves nézőt" testesíti meg. Különösebben nem ért a tánchoz, viszont szereti. Az elmúlt években többször is a helyszínen szurkolta végig a Latintáncok magyar Bajnokságait. Sőt! Egyszer Budapest Openen is volt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

22:41

Mindenki nagyon szépen izgult az eredményhirdetés közben. Egy kicsit én is, hogy bejöjjön a tippem. Bejött. Gabit sajnálom. Robit is. A Koóstolóban kéthetente volt szilveszter. A szombat esti lázban pedig hetente van (olcsó poén). Közben megjött Marci egy üveg vodkával, így megköszönöm a figyelmet és elkezdek alapozni az éjszakai topogásra. További kellemes estét kívánok mindenkinek, aki szereti.

22:39

Galla Péter és dr. Faluvégi András jól érezte. Tóth Gabi és Markó Robi esett ki. 

Akik még versenyben maradtak, és döntőznek:

- Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor

- Vastag Csaba és Mármarosi Tünde

- Szilveszter Gazda és Molnár Andrea

22:39

Kabaré ! De hát ez a valószínű, ha nem szakmai alapon nézzük a dolgot. A falu a gazdára szavaz, ez van :-). Egyébként a szakmai alapú dontő: Gabiek, Istenesék és Csabáék.


22:05

Veszem a bátorságot és versenyt összegzek. A kereskedelmi televíziózás legszórakoztatóbb, hitelesnek tűnő (annak ellenére, hogy mindenkit mindig dicsérnek, de gondolom szidni nem ér a versenyzőket) zsűrijét láttam. A táncosok közül Szilveszter gazda nyerte el a tetszésem, mert (sajnos) vele tudok azonosulni a legjobban. Igazából csak az ő produkciói maradtak meg bennem. Meg az, hogy Cseh-Szakál Tibor nagyon hasonlít a vízilabda olimpiai bajnok Székely Bulcsúra. Angyal Andris, egykori tánctanáromat (majdnem egy egész bérletet letáncoltam nála) pedig nagyon hiányolom, de gondolom ez az én bajom. És a tippem: Tóth Gabiék fejezik ma be. Ha abból indulok ki, hogy lányok, nők szavaznak, akkor Vastag Csabi biztosan marad (talán meg is nyeri az egészet), Varga Izát a Barátok közt a műsorban tartja. Szilveszter gazda pedig sokkal szerethetőbb Tóth Gabinál, aki ráadásul nem az RTL-en lett ismert.

22:00

Szerintem Tóth Gabiék esnek ki. A gazda fog nyerni, a legtöbben vele tudnak azonosulni és egy bomba nő van mellette. Iza lesz a második, őt a sorozat miatt sokan támogatják. Csabi nagyon jó, és profi táncosnővel táncol, előnyben van Gabiekkal szemben. Szerintem...:)

22:03

Máshol is táncoltak mostanában rendszeresen: Sztriptíztáncosok és drogok Justin Bieber féktelen házibulijain?!

Izáék, Tóth Gabiék, Vastag Csabáék, és Szilveszterék a sorrend eddig

21:52

Kár, hogy Varga Izát el akarták adni egy 18 éves lánykának. Szerintem nem állt jól neki ez a szerep. És talán a kevesebb itt több lett volna. Az biztos, hogy sokkal ügyesebben cigánykerekezik, mint én.

21:50

A végpóz volt a legjobb. Eddig ez a leggyengébb diszkó. De összességében elfogadható, nem volt elég változatos a koreo. Iza baromi rugalmas, ez is jól állt neki.


21:48

Izáék diszkóznak

21:46

Biztos sokan azt gondolják, hogy pikkelek Vastag Csabára, de szerintem ez volt az est legátlagosabb produkciója, így közben azt vettem észre, hogy Csaba hasonlít Vastag Tamásra. Ez véletlen lehet?

21:43

Szavazzunk! Ez sem versenytánc tangó. A zene nem volt a legjobb, a koreo egy show tangónak éppen, hogy elmegy. Csaba nagyon jó táncos egyébként. Állati jól állt neki ez a szerkó.
Vastag Csabiék tangóztak

21:27

Van egy módszerem a diszkóra azoknak, akik bizonytalanul mozognak a parketten. Szükségeltetik hozzá egy jobb könyök, egy bal kéz, egy csípő és két láb.
A jobb könyökkel támasztjuk a bárpultot (a bárpult DJ pulttal helyettesíthető). A bal kézben tartjuk a viszkis poharat. Az egyik láb nyújtva, a másik lábon kicsit behajlítva a térd (itt jön képbe a csípő, hogy ne a levegőben lógjon a behajlított láb) és dobogás a padlón.
Nem túl látványos, viszont nincs nagyon hibázási lehetőség. Ha valaki ilyet lát a mai éjszakában, az megtalált engem. Szilveszter gazda is biztos módszert talált. Akkora hülyét csinált magából, hogy észre sem lehetett venni, milyen ügyetlen. Nekem nagyon bejött. Csak ismételni tudom magam. Tessenek továbbjuttatni.


21:27

Gazdát a dobogótetejere!!! Igazi örömtáncot láttunk, Andi elképesztő, a gazda "paraszt", szóval minden ok:). 
A legjobb az egészben az volt amikor Andi meglovagolta a gazdát
Visszaadta az eredeti hangulatát is. Keleti most kimondta: a gazdának van kitalálva az egész:)..."Laza vót ám"


21:23

Gazda-diszkó!!!

21.22

Nem szép az a fej, amit Tóth Gabi vágott. Jobban szeretem, a versenytáncos vigyort, amin szoktak nevetni, ha valaki a tánciskolában csinálja. Tudom, hogy ehhez a tánchoz nem illik, de akkor is. A produkciót egy kicsit untam, lehet, hogy azért, mert nem szeretem a standard táncokat (a latinra esküszöm).

21:18

Kicsit zene mellett voltak, Gabinak ez em állt annyira jól. Jobb neki az örjöngés. A lábtartása sokszor szörnyű volt, az emelés sem volt elegáns, de nem volt nagyon zavaró. Az elején azt hittem korrekt angol keringőt fogunk látni, az jobb lett volna, kár volt emlegetni, meg kiállásokat táncolni.

21:15

Folytatódik. Tóth Gabiék angolkeringőznek.

21:04

Útravaló a szünetre: Szilveszter gazdát a dobogóra!

20:54

Ez is nagyon jó! A Markó Robiéké stílusosabb volt szerintem, de ez nekem egy kicsit természetesebb volt. Mindkét énekes hozza a formáját.Mindenki elfárad, aki intenzíven mozog, de ha nincs rendszeres testmozgás orvosnak látnia kell Tündi könyökét.
Én örültem, hogy kevesebb volt az akrobatika. Keleti Andinak igaza van, a helyszínen nagyon más mint a tv-ben.


20:52

Vastag Csaba pont úgy táncol, ahogy énekel. Viszont profi. És szeretik a szavazó tinilányok. Nem szeretem a "magyarázzuk a bizonyítványt". Ha kiugrott a könyöke és nem tudtak gyakorolni, akkor lépjenek vissza. Ezzel szavazatot gyűjteni (akkor is, ha megkérdezték tőlük) nem korrekt.

Mindkét kommentelőnk megjegyezte már korábban, hogy nem korrekt a diszkót a standard táncokkal összehasonlítani. Vastag Csaba és Mármarosi Tünde: Diszkó

20:48

Varga Izabelláék is ügyesek voltak. Azt vettem észre a celebestáncolós műsorokban, hogy könnyebb a dolga annak a párnak, ahol a nő a híresség. A férfi tud táncolni, a nő pedig viszonylag sok időt tölt a levegőben, ahol ugye nincs szükség lépésekre.

20:42

Iza könnyen mozog. Szépen használta a lábfejét az elején, a valódi tánc kevés volt, de rendben volt. Túl sok emelést gyomömöszöltek bele. A pro/am versenyzési rendszernek az American smooth táncát láttuk.Sokan nem tudják, hogy ez a tánctanulási forma elérhető nem csak a sztárok számára, előbb utóbb verseny is lesz majd. Szerintem sok a 10.

20:41

Vastaps. mint mindig.


20:40

Angolkeringő! A parketten Varga Iza és Cseh-Szakál Tibor.

20:25

Valaki elmondhatná, hogy miért van mindig olyan a zenés-táncos műsorokban, hogy az egyik versenyző felfekszik (vagy ugrik) a zsűriasztalra? Egyébként egész ügyesek voltak Tóth Gabiék. Egyébként nem telhet el este ding-dong nélkül.

20:22

Vége a második produkciónak: Tóth Gabiék diszkóztak.

Tökéletes diszkó!!!!! Gabiban most volt valami Lady Gaga. Nagyon jól használták a zenét. Nem kellene abbahagyja Gabinak a táncot. Bandi-Bandi, amatőr volt ez a számmizéria.Egyébként az élő zene nem hiányzik, jobb a fél playback...Robi mindig őszinte:)

20:17

Tudta a lépéseket is egészen jól, tisztán megcsinált több alaplépést, szerintem ő vezette az Andit több helyen is, és Andi tökéletesen segítette

20:15

Nekem sokan javasolták már, hogy ne táncoljak, mert ciki, amit csinálok. Ha Szilveszterként vagyok ciki, akkor igazából cuki vagyok. Molnár Andi pedig helyes. És még táncolni is tud.


20:11

Gazda-fan lettem:) Tetszett! Tényleg ez volt a legjobb tőle...

20:11

Nehéz dolga van Szilveszter gazda rajongóinak. Sok karaktert kell bepötyögniük, ha sms-t küldenek neki.

20:10

Mindenkinek van hibája, találó a póló felirat:). Egyébként jó ötletnek tarton, hogy helyszínen énekelnek.

20:09

Szilveszterék jönnek! Tangó.

20:05

Gabi megint durván néz ki...

20:03 Elkezdődött.

Lilunak megnövelték a fejét.

19:47

Jó estét kívánok! Nálam ez a mérce a mai estére (de csak addig, ameddig el nem indulok topogni, akkor lejjebb adom)

Komment 7 | Reblog! 0 |

Ijesztően mutál Tóth Gabi partnere

Címkék: Szombat esti láz

A versenyben maradt négy páros kampányvideóit végignézve kiderül, hogy Markó Robi elvesztette férfias hangját, Varga Iza partnere Superman lett, Vastag Csabiék fáznak, Szilveszter Gazda pedig szekrénybe bújik.  

Komment 2 | Reblog! 0 |

Győrfi merevsége mostantól stílus

Címkék: Szombat esti láz

Győrfi Pál stílust teremtett. Ugyan a zsűri, és ennek nyomán a sajtó is UFO-tangózza a Györfi-Práger produkcióját, de biztos vagyok benne, hogy tudatosan építettek a duó férfi tagjának "merevségére". Lehet, hogy szürreális lett egy picit a végeredmény, de legalább egyedi volt. Mostantól ez a stílus az övék...Bravó Pali, bravó Kitty!

Hapták

Még a csücsörítés is szinkronban van

Ez a tánc!

Koóstoló szlogen újratöltve: Hetente Szilveszter az RTL II-es csatornán

Bencéék tangója

Vastag csípőmozgása

Komment 0 | Reblog! 0 |

Mindenhol lehet táncolni, ahol szerelmeskedni is?

Címkék: vicces videók, Szombat esti laz

A kérdést Mármarosi Tünde, Vastag Csaba partnere kapta, aki végül hamar túl akart lenni a válaszon, és egy ’nem tudommal’ lezárta a témát. Az interjúrészlet az RTL Klub Fókusz című műsorában hangzott el abból az apropóból, hogy a Szombat esti láz párjai extrém helyeken perdültek táncra. Még mielőtt az meghökkentő táncos videókról szó esne, válaszolnék a címben lévő kérdésre. A válasz: igen. Aki nem hiszi, nézzen bele az alábbi videóba…

A fenti tánc a bachata.

De vissza Fókuszos anyaghoz. Szilveszter gazda egy báránnyal keringőzik, Vastag Csabáék egy pad tetején táncolnak, Markó Robi és Tóth Gabi pedig egy bevásárló központban perdülnek táncra. Istenes Bencéék bonyolult színészkedésbe kezdenek, Dundikáék a liftben szeretik, míg Varga Izabella és Cseh-Szakál Tibor egy maratoni keringőbe kezdenek.

Komment 0 | Reblog! 0 |

Izabella kifejezetten tehetséges…

Címkék: Vörös Péter, Szombat esti laz

A Szombat esti láz negyedik szériáját nagyon várták már Magyarországon. Erről egyértelműen árulkodnak a nézettségi mutatók is. Ilyenkor természetesen a táncos szakma is árgus szemekkel nézi műsort. A Szombat esti láz blogon rendszeresen megszólaltatunk táncművészeket, akik adott esetben segítenek abban, hogy megértsünk egy-egy produkciót…

Első szakértőnk Vörös Péter, kifejezetten szórakoztatónak találta az első fordulót.

Vörös Péter a Bolero Táncsport Egyesület alapítója, vezetője. Versenytánc tréner, koreográfus, pontozóbíró és fitnesz edző. Vác Önkormányzata által háromszor kitüntetett edző.

 

„A mostani csapat egy nagyon jó közösségnek, egy vidám, pozitív társaságnak tűnik. Egy ilyen műsorban szerintem az üzenet is fontos, amit egy-egy pár meg tud fogalmazni a táncán keresztül. Jónak tartom, hogy nem a táncos versengés került előtérbe, hanem a hangulat, a szórakoztatás.Sok pillanatát tudtam élvezni az előadásoknak. Cseh-Szakál Tibi és Varga Izabella például nagyon dinamikus, robbanékony volt. A köztük lévő együttműködés imponáló. Izabella kifejezetten tehetséges a műfajunkhoz. Tóth Gabi és Markó Robi a táncban is maximalista, és pozitív módon őrült. Igényes volt a koreográfia és annak megvalósítása is. Győrfi Pál és Práger Kitty tánca kedves, vidám és ötletes produkció volt, ugyanezt Szilveszter gazda és Molnár Andi táncáról is el lehet mondani. Minden tiszteletet és elismerést megérdemel minden szereplő, de Szilveszter gazda és Győrfi Pál különösen. Nem színpadi emberek, mégis élvezetes volt a jelenlétük a tánctéren. Sajnálom, hogy Toncsi és Andris kiesett, de a nézők így döntöttek. Nekem összességében tetszett az első adás, azért is mert a szamba a kedvenc táncom...”

Fotó: RTL II/Sajtóklub

Blogunk igyekszik minél több infóval, elemzéssel szolgálni a tanc.hu -val karöltve, amely a szakmai partnerünk.

Komment 3 | Reblog! 0 |

Szamba-t esti videók és fotók

Címkék: Szombat esti laz

Újraélesztés, szamba, könnyek, na és persze Szilveszter gazda. Fotókat és videókat gyűjtöttünk össze a Szombat esti láz 4. szériájának első adásából.

Bálint Antónia és Angyal András

Gazda szamba

Iringó és Bence

Mimika

Vastagék a kör közepén

IzaBELLA

Rezgett a léc

Újraélesztés

Fotó: RTL II/Sajtóklub

Komment 0 | Reblog! 0 |

Dundika és Istenes is tánccipőben

Címkék: Szombat esti laz

Ismét lázasodik az ország! Persze ezt már korábban tudtuk, vagy éreztük, hogy valami „kerülgeti” a táncot szerető nézőket. Tavaly ősszel volt egy kis hőemelkedés, de azt sikeresen leküzdöttük, egy-két infót akkor már hallottunk, de a műsor indulása mostanáig váratott magára. Az RTL II-es csatornán március 9-én, nyolc párral kezdődik a show – jelentették be a hétfői  sajtótájékoztatón. Magyarországon ez lesz a negyedik évad.

A résztvevőket elnézve már előre lehet borítékolni egy-egy jó produkciót. Ha Györfi Pál, az OMSZ szóvivője az edzéseken és a parketten is olyan precíz lesz, mint a nyilatkozataiban, könnyen elnyeri a nézők szimpátiáját. Kíváncsian várjuk a Barátok közt Nórájának, Varga Izabellának a táncos megnyilvánulásait is. Véleményünk szerint ő a parkettre termett, csak eddig ezt nem mutatta meg az országnak. De ne menjünk elébe a dolgoknak. Az [origo] Szombat esti láz blogja igyekszik háttérinfókkal, értékelésekkel szolgálni hétről hétre.

A párosok:

- Bálint Antónia és Angyal András (rutinos Szombat esti fazon, korábban – többek között – Udvaros Dorottyával táncolt)

- Györfi Pál és Práger Kitti (Gönczi Gábor volt partnere)

- Varga Izabella és Cseh Szakál Tibor (Gáspár Beával láthattuk az előző évadban)

- Vastag Csaba és Mármarosi Tünde (Szombat esti újonc, amúgy jól ismert a Vastag családban, hiszen Csaba testvérének, Tamásnak a szerelme)

- Szilveszter gazda és Molnár Andrea (Legutóbb fintesz-modell világbajnokságon bronzérmet szerzett, az előző évadot Katus Attilával pedig megnyerte)

- Istenes Bence és Südi Iringó (Az első három szériában is láthattuk Hajas László, Somló Tamás, később Stohl András oldalán)

- Tóth Gabi és Markó Robi (Most érkezett haza a UK Openről, az előző szériákban is táncolt – többek között – Kovács Ágnest próbálta táncra bírni)

- Dundika és Mészáros Máté (Szombat esti újonc)

A műsort Lilu és Csonka András vezeti, míg a zsűriben Esztergályos Cecília, Szirtes Tamás, Keleti Andi, és Tihanyi Ákos kapott helyet.

(fotók: http://rtlklub.sajtoklub.tv)

Sportbányászat

Doktor lett Horváthból! 

A Hegyes-Kis duó másodszor is magyar bajnok lett 

Tovább menetel a Szeged a teke BL-ben! 

Komment 1 | Reblog! 0 |